Meidän tiimi
Aisha Korpela
Glow dance-28.jpg

Kuva: Marko Vasara

Glow'n perustaja Aisha Korpela on kasvatus- ja hoitoalan ammattilainen, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja sekä tanssinopettaja. Esittävän taiteen koulu Glow on Studio Murros Oy:n, Aishan toisen yrityksen  tytäryhtiö. Aisha on opiskellut yrittäjyyden ohella ja valmistuu (2021) tanssi-liiketerapeutiksi Jyväskylän Eino Roiha Instituutissa.​ Hänellä on pitkä ura hyvin moninaisessa kasvatustyössä, niin varhaiskasvatuksessa, vaativassa lastensuojelutyössä kuin myös pedagogisessa työssä lasten kanssa. Erityisesti juuri lasten parissa hän on tehnyt tanssinopetustyötä menestyksekkäästi jo yli 10 vuotta.

Tanssin Aisha on aloittanut 8 vuotiaana baletin parissa jonka jälkeen nuorena mukaan tulivat nyky- ja jazztanssi. Nuorena aikuisena Aisha löysi tiensä niin soololattareiden kuin kilpatanssin maailmaan. Latinalaistanssit veivät hänen sydämensä ja siitä asti hän onkin keskittynyt latinalaistansseihin. Viimeisimmät vuodet Aisha kilpaili soololattareiden parissa. Parhaimpana saavutuksenaan Latino Show SM-kisoista SM-hopea pienryhmän kanssa vuonna 2015 sekä vuonna 2017 Latino Show SM-kisoissa hän tanssi duo parinsa kanssa sijalle 4. Aisha on opettanut tanssia jo pian puolet elämästään. Seinäjoella mm. Tanssikoulu Wimmassa sen ensimmäiset 8 vuotta sekä Seinäjoen Baletti- ja tanssiopistossa sen viimeiset vuodet. Tanssitaustansa lisäksi Aisha on kouluttautunut vuodesta 2015 saakka aktiivisesti pariakrobatian parissa. 

Aishalla on kasvatusalan koulutus. Hänellä on pitkä ura hyvin moninaisessa kasvatustyössä, niin varhaiskasvatuksessa, vaativassa lastensuojelutyössä kuin myös pedagogisessa työssä lasten kanssa. Lasten parissa hän on tehnyt tanssinopetustyötä menestyksekkäästi jo yli 10 vuotta.

Aishalla on myös menestyksekäs historia sosiokulttuurisessa työssä. Tällä hetkellä hän kouluttaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä opiskelijoita kulttuurisen hyvinvoinnin kentällä. Aishalle on tärkeää saada yhdistää taidetta ja kulttuuria hyvinvointikontekstiin.

Ennen Studio Murrosta syntyneen KehoSi Tunne Oy:n sekä Kultturikollektiivi Sillan yhdessä tuottama taideterapeuttinen teatteriprojekti Kehon Tarina toteutui vuonna 2019. Projekti sai alkunsa Aishan nimenomaiseta toiveesta pystyä yhdistämään tanssi-liiketerapia, teatteri ja tanssi yhteen. Projekti sai Taiteen edistämiskeskukselta apurahan, jonka turvin Kehon Tarina toteutettiin. Kehon Tarina sai ensi-iltansa 22.11.2019 jonka jälkeen marraskuussa 2019 oli vielä kolme menestyksekästä esitystä.

Glow'n toiminnassa kuvastuu vahvasti perustajaansa ideologia, ajatusmaailma ja koko olemus. Se on persoonallinen, innostava, raikas, tyylikäs ja monipuolinen. Aishan ideologian taustalla on ajatus kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, jonka keskeisiä elementtejä ovat tanssillisuus ja mielen tasapaino.  Hänelle tanssi on elinvoima, joka auttaa ihmistä luomaan yhteyttä itseen sekä ympäröivään maailmaan. Tärkeänä Aisha pitää ymmärrystä keho-mieli-yhteydestä. Opettajana hän on tarkka ja vaativa, mutta kannustava, sillä hän on tunnilla oppilaitaan varten. Aisha pitää kannustavaa ja rohkaisevaa ilmapiiriä sekä palautteen antamista oppimisen edellytyksenä.  Aishan jämäkän ja intensiivisen opetustyylin lisäksi hänen tunneillaan on tanssiniloa ja huumoria. Erittäin tärkeänä hän pitää opettajan ja oppilaan välistä turvallista, lämmintä ja hyväksyvää vuorovaikutussuhdetta. 

"Tanssi on ollut aina suuri intohimoni! Tanssi on kuulunut elämääni pienestä tytöstä lähtien. Se on vahvasti osa historiaani ja identiteettiäni. Olen aina nauttinut tanssimisesta koko sydämelläni sekä tanssin tuomista iloista, haasteista ja elämyksistä. Haluan myös jakaa ihmisille näitä asioita niin tanssijana kuin tanssinopettajanakin.

Koen, että tanssi on vahva itseilmaisun keino, joka rakentuu kehon sekä mielen yhteistyöstä. Uskon, että tanssilla on kokonaisvaltainen vaikutus hyvinvointiin niin kehon kuin mielenkin terveyden kautta. Toivon, että voimme jakaa tanssillisia elämyksiä ja voimaannuttavia kokemuksia ympärillemme mahdollisimman monella tavalla.  

 

Tanssissa minulle tärkeintä on tunteiden välittäminen liikkeen avulla. Ymmärrys keho-mieli yhteydestä, siitä miten kokonaisvaltainen vaikutus tanssilla on hyvinvointiin, on oman tanssifilosofiani perusta. Näiden monien eri elementtien harmonia tuo tanssiin tavoitteita ja täyttymyksiä!"

Aisha

Marjut Risku-Rajala
Glow dance-50.jpg

Kuva: Marko Vasara

Marjut on pienestä pitäen viettänyt aikaa monen liikuntalajin parissa ja tätä kautta päätynyt nykyiseen ammattiin liikunnanopettajana. Tanssi on kuitenkin ollut aina lajeista lähinnä sydäntä. Marjut on kokeillut monipuolisesti eri tanssityylejä, mutta pisin tausta hänellä on kilpatanssista, jossa hän harjoitteli ja kisasi aktiivisesti kymmenisen vuotta. Marjut kokee lattarirytmit vahvuudekseen ja onkin kilpatanssiuran jälkeen tutustunut laajemmin latinalaistanssien kirjoon. Tanssin lisäksi Marjut on harrastanut akrobatiaa ja kaikenlainen temppuilu on ollut hänelle aina inspiroivaa ja mielekästä. Päätoimisen liikunnanopetuksen ohella Marjut on ohjannut erilaisia akrobatia- ja telinevoimisteluryhmiä. 

 

"Suhtaudun intohimoisesti opetustyöhön ja pyrin aina siihen, että tunneillani on hyvä energia ja kaikki pääsevät haastamaan omia taitojaan. Monipuolisen liikkeen tuottaminen ja ilmaiseminen omalla keholla antaa jokaiselle upeita elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia. Nautitaan niistä yhdessä!"

Marjut

Saga Yli-Hannuksela
Glow dance-83.jpg

Kuva: Marko Vasara

Saga Yli-Hannuksela on 20-vuotias, pienen perheen äiti ja vastavalmistunut ylioppilas Kuortaneen urheilulukiosta. Hän rakastaa urheilua ja lähellä sydäntä ovat etenkin akrobatiavoimistelu ja paini. 

Molempien pariin Saga on päässyt jo ihan pikkulapsena, mutta tällöin lajeista voiton ja sydämen vei akrobatia. Siinä Saga on kilpaillut niin Suomen huipulla kuin kansainväliselläkin tasolla aina 15-vuotiaaksi asti. Näinä vuosina mukaan tarttui niin Suomenmestaruus kuin Suomen parhaan akrobatiavoimistelijan tittelikin, sekä kansainvälisten cupien voittoja. Saga on Eira Nevanpään Taideliikuntakoulun kasvatti.

 

Tämän jälkeen päälajiksi vaihtui paini, jonka perässä tavoitteellinen tyttö lähti urheilulukioon opiskelemaan menestymisen kiilto silmissä. Mutta kuten tiedämme, elämällä on tapana olla jännittävää ja se tahtoo muokata päämääriämme ihan uudenlaisiin suuntiin ja niin Sagan lukio-opiskeluiden aikana tapahtuikin paljon ihania ja yllättäviä muutoksia ja perheen myötä unelmat muuttivat muotoaan. Vaikka päälajina olikin paini, kulki voimistelu kuitenkin jatkuvasti oheisharjoittelun merkeissä Sagan matkassa. Rakkaus ja intohimo akrobatiaa kohtaan ei ole kadonnut mihinkään. Nyt Saga pääsee jakamaan teille sitä intohimoa, iloa ja taitoa, mitä akrobatiavoimistelu on hänelle antanut. 

 

”Akrobatiavoimistelussa minua on aina kiehtonut lajin vaativuus ja näyttävyys. Laji on niin yhteen hiileen puhaltamista kuin yksilöllistä kehittymistä. Minulle laji on antanut loistavan pohjan ihan mihin tahansa urheiluun tai liikuntamuotoon, se on myös opettanut pitkäjänteisyyttä sekä periksiantamattomuutta ja sitä, että kun on kysymys omasta kehostasi, vain taivas on rajana. Akrobatia on opettanut minut myös ilmaisemaan itseäni liikkeen avulla ja rakastamaan esiintymistä, enkä malta odottaa että pääsen välittämään teille tämän lajin hienouden ja monipuolisuuden.

Toivottavasti näemme tunneillani!”

 

Saga

Inka Haapanen
Glow dance-12.jpg

Kuva: Marko Vasara

Tämä ihana ja aurinkoinen nuori nainen on Inka! 
Inka on 22-vuotias liikuntaneuvoja Seinäjoelta, jolle liikunta on aina ollut tärkeä osa elämää.

Hän on tanssinut street-lajien parissa ja hiphop onkin ollut hänen päälajinsa. Inka on lapsena kokeillut myös balettia sekä showtanssia. Lapsena kuitenkaan intoa tanssiin ei vielä pysyvästi löytynyt, kun muut liikuntaharrastukset veivät huomion. Into tanssin syttyi pysyvästi vasta nuorena. Kokemusta Inkalle on kertynyt myös kilpailemisesta tanssin saralla. Hiphopin parissa ollessaan Inka kilpaili SM-tasolla. 

Viimeisen vuoden Inka on kuitenkin treenannut lattareita, jotka ovat valloittaneet hänen sydämensä täysin. Inka on myös intohimoinen esiintyjä. Hän on keikkaillut viime aikoina paljon ja hän rakastaakin esiintymistä. Lavalla hän säteilee ja ilmaisu on hänen yksi suurin vahvuus! Inkan tunneilla myös kannustetaan tanssin avulla ilmaisuun sekä rohkeasti olemaan oma itsensä - jokainen omana ainutlaatuisena itsenään.

Glow'lla hän on aloittanut lastentuntien opettamisen vuoden 2020 alusta. Inkalla on lempeä, rauhallinen mutta jämäkkä ote lapsiryhmien kanssa. Hän on turvallinen aikuinen ja kohtaa jokaisen lapsen hyväksyvästi. Inkan tunneilla jokainen pääsee nauttimaan tanssin riemusta iloisessa ja välittävässä ilmapiirissä. Hän pitää huolen siitä, että jokaisella on hyvä ja turvallinen olla. Inkan kanssa lapset pääsevät tanssimaan Seinäjoella aina keskiviikkoisin.

 

"Tanssitunneillani tärkeintä on turvallinen ja kannustava ilmapiiri. Tanssitunnit kehittävät mm. koordinaatiota, oman kehon hallintaa, tilan ja musiikin hahmottamista sekä itsensä ilmaisua. Minulle on tärkeää, että lapsi innostuu sekä iloitsee liikkumisesta ja tanssista!"

Inka

Laura Nivala 
IMG_6695.jpg

Kuva: Mika Alavesa

Olen 18-vuotias Laura. Tanssiharrastuksen aloitin 4-vuotiaana. Viimeisimmät vuodet ovat kuljettaneet minua ympäri Suomen tanssin perässä. Matkan varrelle on mahtunut useita kaupunkeja, kuten Kalajoki, Oulu ja Helsinki. Tällä hetkellä olen valmistumassa ylioppilaaksi Helsingin Sibelius-lukion tanssilinjalta.

Kilpailuhistoriani on pitkä. Olen kisannut yli 10 vuotta Performing Arts -lajeissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Olen kilpaillut myös Latino Show:n SM-kilpailuissa. Rakastan esiintymistä ja tämän takia kilpaileminen on aina ollut iso osa elämääni. Päälajini ovat nykytanssi, modern, jazz ja show. Tanssi on kuljettanut minua myös muihin mielenkiintoisiin tehtäviin, kuten musiikkivideoon ja mainoskuvauksiin.

Vuosien varrella taskuun on tarttunut kuusi SM-mitalia. Kolme kultaista, yksi hopea ja kaksi pronssia. Olen kilpaillut soolona, duona, pienryhmässä sekä muodostelmassa.

Kisamaailma on lähellä sydäntäni ja koen siihen suurta intohimoa. Viime vuosina olen myös koreografioinut niin lapsille kuin aikuisille teoksia kilpailuihin. Rakastan luoda jotain “omaa” ja jakaa sitä eteenpäin.

Tunneillani pääset treenaamaan tekniikkaa, fyysistä kuntoa, oman kehon hallintaa sekä etsimään juuri sinun omaa liikekieltä ja tanssijuutta. Hypimme, pyörimme ja opettelemme liikkumaan tilassa monipuolisesti. Tunneillani liikutaan varmasti paljon myös lattialla. Lattiatyöskentely on ehkä minun lempparini.

Opettajana haluan keskittyä jokaisen tanssijan omaan liikekieleen ja vahvuuksiin. Pyrin siihen, että tunneillani on lämmin ja avoin ilmapiiri. Toivon, että olen oppilaille opettaja, jolta uskaltaa kysyä neuvoja milloin vain.


Laura

Meiju Harjula
Glow dance-35.jpg

Kuva: Marko Vasara

Meiju on 25-vuotias tanssinharrastaja, jonka osaamista ovat katutanssilajit. Harrastuksen pariin Meiju päätyi ylä-asteikäisenä ja siitä lähtien katutanssit ovat olleet hänen intohimonsa. Kiinnostus tanssiin on vienyt Meijun vuosien varrella myös useampaan eri EK-ryhmään ja esiintyvään kokoonpanoon. 

Meiju on harrastamisen ohella ehtinyt opettaa tanssia  kotikaupungissaan Kouvolassa eri liikuntaseuroissa sekä tanssikoulussa. Hän on ehtinyt vaikuttaa myös Forssassa ohjaten tanssitunteja opiskelijoille. 

Tämän upean tanssijan ja vahvan esiintyjän myötä lukujärjestykseemme on tullut uusi laji Street Fusion, nuorille ja aikuisille!

 

Meijun kanssa pääset aina maanantaisi-iltaisin tanssimaan street-lajeja. Hänen tunnillaan on luvassa streetin rentoa menoa sekä tinkimätöntä asennetta! Street on yleisnimitys eri katutanssityyleille old school hip hopista waackingiin. Katutanssityylit kehittyvät ja muuttavat muotoaan jatkuvasti ja näin ollen tanssityylejä on useita erilaisia. Street-tunneilla opetellaan hip hopin perusteita ja tutustutaan eri tyyleihin ja rytmiikkaan. Street Fusion tunnilla yhdistellään luovasti eri tanssityylejä yhteen. 

’’Tanssi on ollut tärkeä osa elämääni siitä lähtien kun ensimmäiselle tanssitunnilleni ylä-aste ikäisenä menin. Tanssi on minulle paitsi iloa, ystäviä ja onnistumisen kokemuksia, mutta myös täydellistä mielen terapiaa ja väline kehoyhteyden voimistamiseen. Parhaita asioita tanssissa on se, miten siinä voi kehittyä loputtomasti. Toisaalta kehityksen itsestä ja oppilaista voi kuitenkin huomata hyvin nopeastikin. Tanssitunneillani harjoitellaan monipuolisesti isolaatioita, tekniikkaa, tanssisarjoja ja ilmaisua sekä tietenkin pidetään hauskaa!’’

Meiju

Aura Lillbacka 
608A7937.jpg

Kuva: Mika Alavesa

Olen 20-vuotias Aura Lillbacka Kauhavalta. Tanssi ei suinkaan ollut ensimmäisiä harrastuksiani pienen paikkakunnan ja niukan harrastemahdollisuuksien takia. 

 

Telinevoimistelun aloitin 4-vuotiaana, mikä on vienyt mukanaan tähän päivään asti. Harrastin Team Gymiä 10 vuotta joka jäi pois ylä-aste ikäisenä. Tämän jälkeen jatkoin kuitenkin valmentamista aktiivisesti. Yksi voimistelujoukkueistani voitti SM-kultaa syksyllä 2020.

 

Olin aina tykännyt tanssia, mutta pienen paikkakunnan ja harrastusmahdollisuuksien puuttumisen takia en pystynyt tanssia pienenä harrastamaan vaikka halu oli kova! Tanssin pariin pääsin ylä-aste ikäisenä, jolloin aloitin Seinäjoella Wimmalla Street dancen ja Poppingin. Olen myös tanssinut Seinäjoella Studio De Dansella  nyky/show/jazz -tunneilla. Tuolloin myös aloin kisaamaan EK-muodostelmassa. 

 

Muutin Valkeakoskelle juuri ennen lukioikää ja aloitin Tampereen Studio Movella ensin nyky/show/jazz -muodostelmassa sekä -pienryhmässä. Sitten pääsin Primeakatemiaan, jossa tanssiin Kimberly Idigbion muodostelmassa ja pienryhmässä 2 vuotta. Kisasimme myös Performing Arts SM-kisoissa. Kisavuosieni aikana Tampereella mukaan tulivat myös baletti, jumps and turns -tekniikka, Commercial ja Heels. Commercial ja varsinkin Heels sai minusta otteen ja ihastuin kyseisiin tyyleihin heti.

 

Olen muuttanut takaisin Kauhavalle ja nyt olen palatessani päässyt tutustumaan Glow'lla myös eri latinalaistansseihin. Viimeisen 4 vuoden aikana olen voimisteluvalmennuksen lisäksi myös tutustunut tanssin opettamiseen.

  

Rakastan esiintymistä ja koreografiointia, joten Heels-tunneillani onkin tärkeimpänä osana itse koreografia ja siihen heittäytyminen! Joskus saattaa olla super naisellisia päiviä ja joskus taas jazz- tai Commercialtyylisiä. Tekniikasta sinun ei tarvitse huolehtia, tärkeintä on heittäytyminen, tanssista nauttiminen ja se, että sinulla on kivaa ja tunnet olosi kotoisaksi!


Aura