Tuntikuvaukset
TANSSITUNNIT
Baby Latin

Tämä tunti on äidin ja 4kk - 12 kk vauvan yhteinen tunti. Tunnilla vauva on kantoliinassa/repussa ja tutustumme tanssien latinalaisrytmien valloittavaan maailmaan. Teemme myös lempeitä kehoa vahvistavia harjoituksia. 

Tunnilla tärkeänä näkökulmana on lempeä ja lämmin kosketus sekä kiintymyssuhde äidin ja vauvan välillä.

Kauden alkupuolella on myös äitiysfysioterapeutin ohjaus, jossa saat tietoa mm. lantionpohjan ja keskivartalon palautumisesta sekä syvienvatsalihasten käytöstä ja palaamisesta turvallisesti liikunnan pariin.

Varusteet: Mukavat vaatteet päälle. Tanssikengät/tennarit. Kantoliina- tai reppu. Juomapullo mukaan.

Vanhempi-taapero

Vanhempi-taapero -tunnilla lapset ja aikuinen/aikuiset pääsevät yhdessä viettämään aikaa mukavan taideliikuntaharrastuksen parissa. Tunneilla tanssitaan ja akroillaan mukavasti leikin varjolla. Tunti kehittää lapsen rytmin tuntemusta sekä koordinaatiota. Tutustumme oman kehon käyttöön ja tilassa liikkumiseen. Tunneilla käytetään välineitä (alastulomatot, tasapainoiluvälineet, vanteet, hernepussit, pallot ym.) harjoitusten tueksi. Soveltuu tytöille ja pojille. Tämän tunnin tarkoitus on tarjota aikuiselle sekä lapselle/lapsille yhteisiä kokemuksia sekä ilon ja onnistumisen hetkiä! Voit tulla tunnille myös useamman lapsen kanssa. Lapsi voi tulla myös oman vanhemman sijaan isovanhemman, kummin, isomman sisaruksen tai muun tärkeän/läheisen aikuisen kanssa tunnille nauttimaan yhteisestä ajasta.

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Paljaat jalat tai pehmeät tossut. Juomapullo mukaan

Lastentanssi / Tanssiminit

Tunnilla keskitytään lastentanssin peruselementteihin kuten oman kehon ja tilan hahmottamiseen sekä sosiaalisuuteen ja vuorovaikutukseen. Tunneilla perehdytään luovan ilmaisun lisäksi tanssitekniikan alkeisiin. Tavoitteena on omaksua yksinkertaisia eri lajeille ominaisia liikelaatuja tanssin eri elementteihin tutustumalla. Lastentanssi tunneilla päästään tutustumaan eri tanssilajeihin: latin-, street-, show- ja nykytanssi. Tunnit kehittävät mm. koordinaatiota, oman kehon hallintaa, musiikin hahmottamista sekä ryhmässä toimimista ja luovaa ilmaisua. 

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Paljaat jalat/pehmeät tossut. Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

MiniBaletti 

Luovasti ja iloisesti, leikin ja mielikuvien kanssa lähdemme tutustumaan baletin maailmaan. Tunneilla tanssinperusteita lähestytään lempeästi ja luovuuteen kannustaen. Panostamme sosiaalisten suhteiden luomiseen ja toisten huomioon ottamiseen tanssitunnin aikana. Teemme pieniä tansseja (yksin, pareittain ja yhdessä) ja esiinnymme toisillemme. Balettisadut sekä klassinen ja balettimusiikki ovat heti alusta alkaen mukana sekä erilaiset balettiasut koulumme varastosta.

Varusteet:  Valkoinen/vaaleanpunainen tanssiasu, valkoiset/vaaleanpunaiset sukkahousut alla. Pehmeät tossut jalkaan. Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

Prinsessa Baletti

Tällä tunnilla harjoitellaan jo baletin alkeita, opetellaan baletille ominaista kehonkieltä sekä tutustutaan monipuolisemmin klassiseen musiikkiin. Tunneilla tanssinperusteita lähestytään vielä lempeästi leikin, mielikuvien ja tarinoiden kautta. Kehontuntemus, tasapaino ja kaunis ryhti kehittyvät ihan itsestään. Tärkeässä roolissa opetuksessa on ottaa huomioon kunkin yksilölliset oppimiskyvyt. Tanssi ja musiikki kehittävät myös lapsen luovuutta sekä oppimisvalmiuksia. 

Varusteet:  Valkoinen/vaaleanpunainen tanssiasu, valkoiset/vaaleanpunaiset sukkahousut alla. Pehmeät tossut jalkaan. Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

Baletti

Baletti/tekniikka –tunnit koostuvat tangolla, keskilattialla ja tilassa liikkuen tehdyistä balettitekniikkaharjoituksista, baletin tyyliin eläytymistä unohtamatta. Kehontuntemus, tasapaino ja kaunis ryhti kehittyvät baletin myötä. Tärkeässä roolissa opetuksessa on ottaa huomioon kunkin yksilölliset oppimiskyvyt. Alkeistunneilla keskitytään vartalon oikean linjauksen ja aukikierron löytämiseen.

Balettitunti on suunnattu erityisesti kisa- ja esiintymisvalmennuksessa mukana oleville oppilaille tekniikkatunniksi. 

Varusteet:  Vartalonmyötäiset treenivaatteet sekä pehmeät balettitossut. Pitkät hiukset tulee olla tunnilla kiinni. Juomapullo mukaan. 

ShowKids

Showtanssi on monipuolinen ja vauhdikas tanssilaji, josta tanssiharrastus on helppo aloittaa. Tunneilla opetellaan tanssikuvioita ja tehdään erilaisia tanssitekniikka-harjoitteita. Lapsia rohkaistaan vaihtelevien tanssisarjojen kautta löytämään oman persoonan rohkeaa esilletuomista ja ilmaisua.

Lasten tunneilla tutustutaan showtanssin perusteisiin leikinomaisin keinoin ja mielikuvia käyttämällä. Lapset oppivat samalla perusmotorisia taitoja, ryhmässä toimimista sekä rytmin ja musiikin kuuntelua. 

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Paljaat jalat/sukat/päkiätossut. Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

LatinKids

Lasten lattaritunnilla tutustutaan latinalaistanssien perusteisiin yhdessä hauskaa pitäen! Tunnilla tutustutaan eri latinalaistanssien perusaskelikkoihin, rytmiikkaan sekä ilmaisuun. Tanssisarjat ovat helppoja, mutta mukaansa tempaavia. Lattaritunti on menevä, energinen ja tällä tunnilla on taatusti hauskaa! Tunti on alkeistunti joten aikaisempaa kokemusta tanssista et tarvitse. 

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Tanssitossut/lenkkarit. Juomapullo mukaan.

Showjazz

Nuorille suunnattu Showjazz -tunti on monipuolinen ja vauhdikas tanssitunti. Showjazztunneilla panostetaan dynaamiseen ja sähäkkään liikkumiseen sekä monipuolisiin tanssisarjoihin. Tanssitunneilla tehdään koordinaatio- ja isolaatio -harjoituksia sekä kehonhallintaa parantavia harjoitteita. Tämän lisäksi harjoitellaan lajille tyypillisiä askelkuvioita, jalanheittoja, potkuja sekä piruetteja ja niiden yhdistelmiä. Koordinaation ja ilmaisun kehittymisen tueksi harjoitetaan perustekniikkaa ja lihaskuntoa, sekä tehdään salin poikki -harjoituksia. Tunnit ovat alkeistunteja joten aikaisempaa kokemusta et tarvitse. 

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Paljaat jalat, mutta sukat/päkiätossut mukana. Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

Barre 

Barre on supertehokas koko kehon treeni, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Erityisesti pakarat, reidet ja keskivartalo pääsevät töihin. Barre-tunnilla liikkeet tehdään musiikin mukana, mikä tuo treeniin energiaa ja iloa ja auttaa jaksamaan myös ne viimeiset toistot. Tavoitteina ovat vahva perustekniikka, puhtaat linjaukset ja kehoakunnioittava treenitapa.

Barren juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa, jonka lisäksi pilateksesta ja joogasta tutut tiedostava tekeminen, oikeat linjaukset ja puhtaat liikeradat ovat keskeisiä elementtejä barressa. 

Isometrinen lihastyö, jota barre-tunnilla tehdään paljon, sytyttää syvät ryhtiä kohottavat lihasketjut ja kehittää lihasten kestävyysvoimaa.  Barre-tunnilta saat mukaasi hyvän ryhdin ja voimaantuneen olon.

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Paljaat jalat/sukat/päkiätossut. Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

Lyrical Jazz

Tunti on vahvasti tekniikkapainotteinen tunti joka on hyvä tavoitteellisesti tanssia harrastaville nuorille ja aikuisille.

Tavoitteina ovat vahva perustekniikka, hyvät hypyt ja pyöriminen, eri liikelaatujen ja dynamiikan käyttö tanssissa. Puhtaat linjaukset ja kehoakunnioittava treenitapa. Monipuolinen ja vahva tanssillisuus ovat tällä tunnilla keskiössä tekniikan lisäksi. 

Tavoitteena on myös lyrical tunnin tapaan pehmeän, virtaavan sekä tietoisen liikkeen löytäminen, koko oman kehon hahmottaminen liikkeessä. Lyrical Jazz on vahvasti musiikkia tulkitseva tanssillinen tunti, jossa isona osana on musiikin tulkitseminen osana tanssia ja tarinankerrontaa.

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Paljaat jalat/sukat/päkiätossut. Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

Nykytanssi

Nykytanssilla tarkoitetaan tämän hetken näyttömätaiteen kehollisia tekniikoita. Nykytanssi hakee monipuolisesti eri keinoja ilmaisulliseen tanssiin. Improvisaatiolla ja oman luovuuden hyödyntämisellä on tärkeä osa nykytanssissa. Tunnin tavoitteena on kehon keskustan ja oman painon käytön löytäminen voimanlähteenä liikkeessä, sekä maadoittunut kehonhallinta ja koko oman kehon hahmottaminen liikkeessä. Tavoitteena on myös erilaisten liikelaatujen hahmottaminen ja niiden käyttäminen sujuvasti. Kuten vaihtelu pehmeän ja virtaavan sekä dynaamiseen ja vahvaan liikkeeseen välillä. Tunnelatausta vaativat tanssisarjat parantavat tanssijan ilmaisu- ja heittäytymiskykyä. Tietoisen liikkeen löytäminen ja oman kehon kunnioittaminen ja ymmärtäminen on tärkeää. Ja tietenkin yhdessä tanssiminen ja tanssista nauttiminen.

Nykytanssi on vahvasti musiikkia tulkitseva tanssillinen tunti. Nykytanssitunnilla musiikin tulkitseminen, osana tanssia ja tarinankerrontaa, on vahva osa tunnin sisältöä.  Nykytanssi on tyylimuotona "sateenvarjolaji", jonka alle mahtuu useita erilaisia suuntauksia ja joka ottaa vaikutteita niin muusta tanssista kuin taiteestakin.  Tunti on sisällöltään sekä rauhallinen ja tutkiva, että myös energinen ja räjähtävää menoa vaativa.

Varusteet:  Tunnilla ollaan paljain jaloin ja vaatteissa, joissa on helppo liikkua.  Juomapullo mukaan. Hiukset kiinni.

Latin Fusion

Tunnilla tutustutaan latinalaistanssien luomoavaa maailman!  Tanssisarjat ovat vaihtelevia ja mukaansa tempaavia. Tunneilla tanssitaan vaihtelevasti muun muassa samban, cha chan, salsan, bachata, reggaetonin, paso doblen, rumban ja jiven tahtiin. Fusion tunti on esiintymistä ja showtanssin elementtejä harjoittava tanssitunti yli 15-vuotiaille ja aikuisille. Fusion tunnilla yhdistelemme eri lattarityylejä keskenään sekä välillä myös muihin lajeihin. Tanssisarjojen ohessa harjoitellaan latinalaistansseille ominaista vartalonkäyttöä sekä vahvaa perustekniikkaa. 

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Tanssitossut/lenkkarit. Toisinaan myös korkkarit. Juomapullo mukaan.

Latin alkeet

Latinalaistanssien perusteita yhdessä hauskaa pitäen! Tunnille voi tulla niin nuoret kuin aikuisetkin tanssimaan lattarirytmien tahtiin! Tanssisarjat ovat helppoja, mutta mukaansa tempaavia. Tunneilla tanssitaan eri latinalaistanssien tahtiin ja opetellaan lattareiden perustekniikkaa sekä vartalonkäyttöä. Tunti on alkeistunti joten aikaisempaa kokemusta tanssista et tarvitse. 

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Tanssitossut/lenkkarit. Juomapullo mukaan.

DanceFusion +25v

Tämä on aikuisten oma alkeistunti jolla et tarvitse mitään tanssikokemusta alle! Tälle tunnille uskaltaa kuka tahansa tulla tutustumaan tanssiin helppojen mutta menevien tanssisarjojen myötä. Tunti on energinen ja menevä, jossa saat kokemuksia tanssin moninaisesta kirjosta.  DanceFusion -tunnilla keskitytään nimenomaan tanssimiseen ja painotetaan eri tanssityyleille ominaisia tapoja liikkua sekä musiikin ilmentämistä ja esittämistä. DanceFusion -tunnilla tekniikkaa painotetaan vähemmän, tanssiteknisiä harjoitteita kuitenkaan unohtamatta. Tällä tunnilla pidetään hauskaa! Tanssisarjoissa voidaan yhdistellä eri tyylejä, kuten: showtanssia, latinalaistansseja, jazzia, nykytanssia, street-tanssia ja discoa. 

 

DanceFusion –tunnit ovat aikuisten tunteja (+ 25v), joilla aikuiset pääsevät vapautuneesti nauttimaan ja heittäytymään eri tanssityylien maailmaan. Et tarvitse aiempaa tanssitaustaa tällä tunnilla, joten rohkeasti mukaan.
 


Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Tanssitossut/lenkkarit tms. Juomapullo mukaan.

Street Fusion

Streetin rentoa menoa sekä tinkimätöntä asennetta! Street on yleisnimitys eri katutanssityyleille old school hip hopista waackingiin. Katutanssityylit kehittyvät ja muuttavat muotoaan jatkuvasti ja näin ollen tanssityylejä on useita erilaisia. Street-tunneilla opetellaan hip hopin perusteita ja tutustutaan eri tyyleihin ja rytmiikkaan. Street Fusion tunnilla yhdistellään luovasti eri tanssityylejä yhteen. 

Varusteet: Mukavat vaatteet, sisäkengät. Juomapullo mukaan. 

Commercial

Commmercial -tunneilla keskitytään ensisijaisesti tanssimiseen. Monipuoliset lämmittelysarjat valmistavat noin kuukauden välein vaihtuviin tanssisarjoihin, jotka ottavat tyylillisesti vaikutteita erityisesti musiikkivideoista sekä artistien live-esiintymisistä.

Tällä tunnilla pääset keskittymään nimenomaan tanssimiseen!

Varusteet: Mukavat vaatteet. Tanssitossut/lenkkarit. Juomapullo mukaan. Hiukset auki.  

Heels

Heels -tunti tanssitaan tanssikorkokengillä. Tunnilla harjoitellaan korkokengillä tanssimista. Tältä tunnilta ei puutu asennetta! Tunti koostuu alkulämmittelyistä, lattian poikki liikkuvista harjoitteista keskittyen tekniikan ja oikean fiiliksen löytämiseen. Tunnin pääpaino on tanssillisessa loppusarjassa, joka pohjautuu kaupalliselle tanssityylille omiseen ilmaisuun ja asenteeseen. 

Heels -tunnilla keskitytään ensisijaisesti tanssimiseen. Tanssisarjat ottavat tyylillisesti vaikutteita erityisesti musiikkivideoista sekä artistien live-esiintymisistä.

Varusteet: Mukavat vaatteet. Tanssikorkokengät. Juomapullo mukaan. Hiukset auki.  

AKROBATIA / SIRKUSTUNNIT
Perheakro

Perheakro tunnilla lapset 5-8v ja vanhemmat pääsevät yhdessä viettämään aikaa mukavan taideliikuntaharrastuksen parissa. Tunneilla opetellaan akrobatian perusteita mukavasti leikin varjolla, tehdään temppuratoja sekä harjoitellaan monenlaisia paritemppuja. Perheakrossa vanhemmat ja lapset pääsevät yhdessä myös tutustumaan erilaisiin sirkusvälineisiin. Tunti kehittää lapsen rytmin tuntemusta, koordinaatiota sekä perusmotorisia taitoja. Monelle lapselle tunti onkin ensimmäinen paikka harjoitella myös ryhmässä olemista tutun turvallisen aikuisen kanssa. Tämän tunnin tarkoitus on tarjota vanhemmalle sekä lapselle yhteisiä kokemuksia sekä ilon ja onnistumisen hetkiä!

Varusteet:  Mukavat vaatteet päälle. Paljaat jalat tai pehmeät tossut. Juomapullo mukaan

Akrobatia

Akrobatiatunnilla harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja koordinaatiota sekä akrobatian perustaitoja. Alkeistunnilla et tarvitse mitään aiempaa kokemusta akrobatiasta. Aikuisten avoimen tason tunnille voi tulla vasta-alkaja sekä pidempään jo harrastanut. Tunneilla harjoitellaan niin yksilö-, pari- kuin ryhmäakrobatiaa, jokainen omalla tasollaan. Tunnit kehittävät erityisesti notkeutta, kehonhallintaa ja lihasvoimaa. Harjoittelemme perusversiot kuperkeikoista, kärrynpyöristä sekä käsilläseisonnasta,  joita lähdetään taitojen karttuessa varioimaan haastavampiin temppuihin (perhonen, voltit, flikit). Tarkoitus on keskittyä liikkeiden oikeaan tekniseen toteuttamiseen turvallisesti. 

Varusteet:  Vartalomyötäinen ylä- ja alaosa. Paljaat jalat tai pehmeät tossut. Juomapullo mukaan sekä hiukset kiinni.

Tanssiakrobatia

Tanssiakrobatiatunnilla harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja koordinaatiota jo opittuja akrobatian perustaitoja hyödyntäen. Harjoittelemme myös erilaisten lattiatekniikoiden avulla jo opittujen akrobatiataitojen integroimista tanssikoreografioihin. Tunnilla mennään jo kohti haastavampia liikkeitä ja temppuja sekä tehdään jo enemmän parityöskentelyä; ylityksiä, alituksia sekä nostoja. Jatko-tason tunnilla on osattava jo perusteet lattia-akrobatiasta (kärrynpyörät, siltakaadot, arabialainen). Tavoitteena on pyrkiä liikkeiden orgaanisuuden ja virtaavuuden opettelun kautta yhdistämään opittuja temppuja tanssiin, liikesarjoihin ja improvisaatioon. Tunneilla harjoiteltavista liikkeistä on hyötyä muilla tanssitunneilla, lajista riippumatta.

Varusteet:  Vartalomyötäinen ylä- ja alaosa. Paljaat jalat tai pehmeät tossut. Juomapullo mukaan sekä hiukset kiinni.

MUUT TUNNIT
Kehonhuolto

Kehonhuoltotunnilla treenataan turvallisesti ja viisaasti kehoon lisää voimaa, linjakkuutta, ryhtiä ja tilaa. Tämä tunti sopii kaikille. Et tarvitse aiempaa kokemusta tai tanssitaustaa osallistuaksesi tunnille. Tällä aamupäivän tunnilla harjoittelemme lempeästi ja kehoa kuunnellen.

Syvävenyttely

Syvävenyttely on monipuolinen venyttelytunti, joka sopii kaiken kuntoisille ja ikäisille tavallisille ihmisille, myös sellaisille, jotka eivät harrasta tanssia. Syvävenyttely on perinteisesti pitkäkestoista venyttelyä. Pitkäkestoisia venytyksiä voi syvävenyttelytunnilla itse lyhentää tarpeen ja taitojen mukaan lepäämällä itse. Rauhallisesti etenevällä tunnilla käydään koko keho läpi. 

Keskity itseesi, äläkä kilpaile muiden kanssa. Syvävenyttely on hyödyllisintä juuri niille, jotka ovat jäykkiä ja kokevat kehossaan olevan kireyksiä. Kuuntele omaa kehoasi, hengitä ja noudata ohjeita.

 

Varusteet: Ota tunneille mukaan vesipullo sekä lämmintä vaatetta päälle. Treeni tehdään paljain jaloin.

Rentoutus

Tunti sisältää hengitysharjoituksia, joilla voit löytää keuhkojesi koko kapasiteetin esim. kärsiessäsi hengityselimistön toimintahäiriöistä tai, jos muuten tuntuu, että et osaa käyttää keuhkojasi koko laajuudelta.

Hengitysharjoitukset parantavat keskittymiskykyäsi, opettavat pysähtymään ja niihin lisätty lempeä liike avaa jännityksiä kehosta.

Tällä tunnilla teemme paljon mielikuvien avulla erilaisia rentoutusharjoituksia. 

Koko kehon rentoutumisen myötä haitalliset ja kuluttavat jännitystilat poistuvat, palautuminen nopeutuu ja syvä lepo lisääntyy, verenpaine laskee, syke alenee, hengitystiheys vähenee, keskittymiskyky paranee. Myös ruoansulautuselimistön toiminta tasapainottuu, koska silloin vaikutamme autonomisen hermoston toimintaan. Kun fysiologiset toiminnot tasaantuvat, myös mieli rauhoittuu, ja kokonaisvaltainen palautuminen ja rentoutuminen ovat mahdollistuvat.

 

Luovuus ja stressinhallinta paranevat, lisäksi se on hyvä keino lepoon ja voimien keräämiseen.

Varusteet: Lämmintä ja mukavaa vaatetta päälle.

Improvisaatio / Luovaliike

Tanssi-improvisaatiossa heittäydytään liikeimprovisaation maailmaan ja herätellään oma sisäinen tanssija. Tunneilla keskitytään erilaisiin tekniikoihin ja harjoituksiin, jotka rohkaisevat tanssijoita omaan luovaan liikkeeseen sekä tulemaan tietoisiksi mm. omasta kehostaan ja sen viestetistä, toisista tanssijoista ja tilasta.

Tunneilla harjoitellaan kuuntelemaan ja seuraamaan omasta ja toisten kehoista lähteviä impulsseja sekä vahvistamaan kehotietoisuutta. Tanssi luodaan heittäytyen liikkeellä, keholla ja avoimella mielellä kohti tuntematonta. Jokainen tanssin hetki vie uuteen hetkeen.

Varusteet: Mukavat vaatteet. Paljaat jalat/sukat. Juomapullo mukaan.